Pár röpke szó az avantgardról - Nyakamon a vizsgaidőszak

Sziasztok!

Sajnos ez a mai poszt valószínűleg életem szégyene lesz, hiszen csak pár szót fogok Nektek írni az egyik mikrotanításról. Sajnálatos módon az, hogy kaotikus állapotok uralkodnak a fejemben, és a határidő naplómban, nem fejezi ki elég rendesen a valós állapotot. Na de azért nézzünk pár szót erről az óráról.

Az óratervezetből kiderül, hogy ez egy nagyjából bevezető óra lenne, amely 12-es osztálynak készült. Az avantgárdról magáról, illetőleg a képzőművészetben, és magában az irodalomban elfoglalt helyéről szólt, azonban nem csak ilyen felszínesen volt érintve, bizonyos konkrét irányzatokat is jellemeztek. Az óra során volt példa frontális előadásra, kollaboratív csapatmunkára, mozaikmódszerre. A foglalkozási tervet olvasva figyelemre méltó az, hogy több pedagógiai módszert alkalmaztak egymással ötvözve, illetőleg az is, hogy a félév közepén is tudtak még új IKT-s programot mutatni. Ez a két új program a Symbaloo és a Learningapps volt.

Sajnálom, hogy ezen az órán sem vehettem részt, mert sok új dolgot lehetett volna megtanulni, magáról a pedagógiai részérő az órának, illetőleg a két új bevezetett program használatát. Na de majd legközelebb. :)

Reni

Címkék: IKT, mikrotanítás